Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

Dinamo loše krenuo

Moskovski velikan Dinamo loše je otvorio novu KHL sezonu. Nakon uvodnog i teškog poraza kod prvaka u Magnitogorsku, ništa bolje nisu prošli ni na svom ledu – CSKA je danas slavio 4:1.

Dinamo je, ipak, bolje otvorio te kao i u prošlom susretu prvi stigao do vodstva. U 8. minuti s igračem više strijelac je bio Nikolaj Žerdev. S lijevog kruga tražio je na drugoj strani Dmitrija Višnjevskog, no pločica se na putu odbila od klizaljke Andreja Stasa te odbila iza leđa Stanislava Galimova.

CSKA je trebao dvije minute – probudio se Aleksander Radulov i ubrzo vratio stvari na početak. Sjajno je zadržao pak iza gola, dao ga u sredinu za usamljenog Igora Grigorenka, koji kroz šumu palica pronalazi put do mreže. Radulov se tako ispričao za raniji pogodak Dinama, koji je postignut dok se on hladio na klupi za kažnjene.

U 16. minuti ukazao se Stephane Da Costa te doveo CSKA do vodstva – Grigorenko je odlični prošao po lijevom krilu, našao Da Costu na drugoj stativi, kojem nije bio problem pločicu poslati u mrežu. Odmah na početku druge dionice dodao je još jedan te time povisio vodstvo na 3:1 za CSKA.

Iako su se prilike nizale, uglavnom se igralo mirno. Tereščenko za Dinamo i Prohorkin za CSKA imali su ozbiljnije prilike do polovice susreta, ali iskazali su se vratari. Dinamo je općenito igrao ipak malo bolje i dolazio u ozbiljnije prilike, no Galimov se nije dao smesti.

Na kraju je Nikita Zajcev postavio konačan rezultat prekrasnim udarcem iz lijevog kruga, 8 minuta prije kraja susreta.

CSKA je natpucao Dinamo 44-20, a od tih 44 udaraca čak 8 došlo ih je od Nikolaja Prohorkina, sjajne mlade nade ruskog hokeja, koji raste iz dana u dan u klasnog igrača.

Dinamo je tako krenuo s dva poraza te uspješno put do mreže pronašao samo dvaput, a primio sveukupno 10 pogodaka. Harijs Vitolins, Latvijac od ove sezone na klupi Dinama, dugo je surađivao sa Znarokom, sada izbornikom reprezentacije Rusije, no za sada ima samo probleme u ekipi i morat će brzo u riješavanje.

Photo: Krume Ivanovski/khl.hr