Croatia,Zagreb, 17.04.2016.  IWM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP  Croatia-Great Britain  Photo:Igor Soban

[D1B] Hrvatska izgubila na startu SP u Zagrebu

Hokejaši Hrvatske reprezentacije izgubili su u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva od Velike Britanije sa rezultatom 4:1.

U prvoj trećini Britanci su poveli s 1:0 nakon 11 minuta igre. Nakon kombiniranja u napadačkoj trećini branič O’Connor je pronašao slobodnog i neometanog Roberta Dowda na lijevoj strani koji postiže pogodak. Nakon tog gola Britanci su napravili 2 brza isključenja i omogućili Hrvatskoj 2 igrača više koje su iskoristili, a strijelac je bio Mislav Blagus. Do kraja trećine naši hokejaši su se dobro držali i na odmor se otišlo s 1:1.

U drugoj trećini Britanci su stisnuli gas i preuzeli kontrolu nad utakmicom postigavši 2 pogotka. U posljednjoj trećini Hrvati su primili još jedan pogodak što je na kraju bio i konačni rezultat 4:1. Velika Britanija je zasluženo pobijedila i najavila borbu za 1. mjesto na prvenstvu. Dominaciju Britanaca potkrepljuje i omjer udaraca koji je bio 29-14.

  • Britanci su otpočetka dobro igrali i držali tempo, a mi smo se dobro držali do pola utakmice kad smo malo popustili i izgubili ritam. Igrali su dosta brzo igrali i riješavali se paka. Mi svoje greške moramo svesti na minimun i moramo ubuduće poboljšati koncentraciju. Sutra je dvoboj s Ukrajinom koja je dosta jaka, ali mi ćemo dati sve od sebe.“ – rekao je Mislav Blagus
Croatia,Zagreb, 17.04.2016.  IWM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP  Croatia-Great Britain  Photo:Igor Soban

Croatia,Zagreb, 17.04.2016. IWM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP Croatia-Great Britain Photo:Igor Soban

  • Naravno da sam nezadovoljan rezultatom, ali momčad je vrlo mlada. Iskustvo igranja protiv ovakvih momčadi će sigurno svima dobro koristiti i mislim da ćemo nakon svake utakmice biti bolji.“ – kazao je David Brine. Na pitanje kako su ga suigrači prihvatili odgovorio je kako su ga odlično prihvatili i da je igranjem ovdje u Zagrebu 2 godine dosta njih upoznao da  rastu kao ekipa svaki dan.

Trener Hrvatske reprezentacije Alan Letang:

  • “Znali smo da će nas Britanci pritisnuti otpočetka i mislim da smo se prvi dio utakmice odlično držali no u drugoj trećini nismo bili dovoljno dobri u predaji paka, nismo uspijevali upucati pak duboko u zonu Britanca i predali smo pak protivnicima u nekoliko navrata. No, ukupno sam zadovoljan jer imamo dosta mladih igrača kojima je ovo prvo ovakvo prvenstvo. Jedva čekamo da nam se priključi Rendulić, on je igrač koji može sam promijeniti ishod utakmice sa svojim vještinama.

Hrvatsku sutra očekuje dvoboj protiv Ukrajine koja je glavni favorit za prvo mjesto, međutim  dobra vijest je da bi sutra trebao stići i zaigrati Borna Rendulić.

Hrvatska – Velika Britanija 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

HRVATSKA: Tomljenović, Rosandić, Tadić, Šilović, Puzić, Blagus, Šakić, Janković, Jačmenjak, Miličić, Brine, Vukoja, Glumac, Smolec, Ljubić, Mikulić, Mirić, MacAulay, Jarčov, Kegalj, Perkovich.

VELIKA BRITANIJA: Bowns, Lyle, Lee, Clarke, Lachowicz, Myers, Peacock, Farmer, Garside, Dowd, Phillips D., Weawer, Venus, Richardson, Boxill, Shields, Phillips J., Tait, Batch, Mosey, Cowley, O’Connor.

Isključenja: Hrvatska 22, V.Britanija 26 min.

[D1B] Hrvatska izgubila na startu SP u Zagrebu

Je li Hrvatska zaslužila pobjedu?

Thank you for the vote!