Photo by Davor Sajko/KHL.hr 6.9.2013.

CSKA šokirao Petrograd

Geoff Platt u 25. sekundi produžetka šokirao je navijače u Sankt Peterburgu postigavši pobjedonosni pogodak u produžetku tvrdog i neizvjesnog otvaranja osme sezone KHL-a.

Palice su ukrstili SKA i gosti iz Moskve, a tijekom cijele utakmice nitko se nije uspio značajnije odvojiti, igralo se gol za golom, a intenzitet se nije smanjivao do samog kraja susreta.

Svečano otvaranje nove sezone uzrokovalo je kašnjenje početka susreta 10-ak minuta. SKA je na led isklizao u svojim plavim dresovima, ali danas je na njima pisalo da su aktualni prvaci.

Krenulo se oštro, već u prvoj minuti Jegor Jakovljev imao je priliku i tukao s plave, vratar CSKA Stanislav Galimov je obranio, a Igor Ožiganov napravio prekršaj na Jevgeniju Ketovu. SKA je pokušao iskoristiti prednost igrača više, ali su se hokejaši CSKA brzo konsolidirali i obranili.

U prvim minutama SKA je dominirao, Galimov spašavao, dok smo na prvu izgledniju priliku gostiju čekali sve do 11. minute kad je pucao Nikita Zajcev, pločicu skrenuo Geoff Platt, no finski vratar na golu SKA, Mikko Koskinen, bio je siguran.

Kako je trećina odmicala prema kraju, igra se sve više rasplamsavala, obje ekipe su se otvorile, ali pogodaka nije bilo.

Na početku druge dionice – vatromet! Prvi u vodstvo dolaze gosti preko sjajnog Aleksandra Radulova, kojem je trebalo 39 sekundi da pronađe put do mreže.

Dvije minute kasnije odgovara Joakim Lindström, pojačanje iz NHL-a, na dodavanje Dmitrija Judina i vraća stvari na početak.

Slovenac Jan Muršak imao je dvije izvjesne prilike povratiti vodstvo – prvo je pokušao tući s plave u 28. minuti ravno u Koskinena, a onda u 30. pokupio odbijanac pred vratima, izvukao se malo na desno i uspio promašiti prazna vrata.

Dvije minute nakon toga Nikita Zajcev vraća vodstvo Crvenoj armiji, a Radulov upisuje drugi bod. Ipak tri minute prije kraja Maksim Čudinov opet poravnava.

U posljednjoj trećini vidjeli smo još po gol sa svake strane, koji nas je odveo u produžetak. Igor Ožiganov je u 45. minuti donio novo vodstvo gostima, koje je priznato tek nakon gledanja snimke, jer je pločica pogodila braniča SKA Andreja Zubarjeva, kraj kojeg je bio i Ivan Telgin, pa suci Bulanov i Olenjin nisu bili sigurni je li gol regularan ili ne. Produžetak je donio Ilija u 48. minuti odmjerenim udarcem s lijeve strane.

8 sekundi prije kraja mogao je Denis Denisov kazniti poigravanje Mikke Koskinena, koji je nonšalantno primio pak nakon slabog udarca, ali srećom po domaćina ostalo je 3:3.

SKA – CSKA 3:4 OT (0:0, 2:2, 1:1 – 0:1)

0:1 – 21′ Radulov (Muršak, Ožiganov)
1:1 – 23′ Joakim Lindström (Judin)
1:2 – 32′ Nikita Zajcev (Platt, Radulov) PP1
2:2 – 38′ Maksim Čudinov (Belov, Šipačjov) PP1
2:3 – 45′ Igor Ožiganov (Telegin)
3:3 – 48′ Ilja Kovaljčuk (Dadonov, Šipačjov) PP1
3:4 – 61′ Geoff Platt

Gledatelja: 12 276

Suci: Bulanov, Olenjin – Sivov, Šeljanin

Photo: Davor Sajko/KHL.HR