Screenshot: youtube

Columbus za kraj serije

Colorado Avalanche noćas završava domaću mini seriju utakmicu koju su započeli pobjedom nad Flyersima, nastavili pobjedom nad Oilersima, a završavaju nadamo se pobjedom nad Columbus Blue Jacketsima.

Momčadi nisu u idealnim pozicijama. Avsi imaju 38 bodova i trenutno su 12. na zapadu sa nizom od dvije pobjede. Dok Blue Jacketsi drže također 12. poziciju ali na istoku, sa 35 osvojenih bodova, a u večerašnji susret ulaze nakon poraza od Coyotesa.

Već je sasvim nepotrebno naglasiti da Borna Rendulić nastupa za domaće Avse. I ovoga puta trebao bi se naći u četvrtoj liniji kao i protiv Oilersa. Avsi će pokušati upisati i treću pobjedu pred domaćom publikom, a motiva im ne nedostaje:

U petak smo igrali bolje, a nadam se da će se to nastaviti u nedjelju jer trebaju nam pobjede. – Alex Tanguay

Međutim Borni i Avsima na put staje momčad koja je prošli mjesec imala omjer 10-1-1, i svakako visoki poraz od Coyotesa nije mjerilo njihove igre.

Imamo šansu, moramo se regrupirati i nastaviti napredovati. – Jack Skille

A da Bornini nastupi nisu zanimljivi samo nama, nego cijeloj hokejaškoj populaciji govori sve veći interese za intervjue i Bornin život u Denveru, ali i u amerikancima ”egzotičnoj” Europi. Tako da vam donosimo dijelove intervjua koji je Borna dao za Denver Post.

Govorio je Borna o hokeju u Hrvatskoj i Medveščaku.

Hokej u Hrvatskoj je ništa. Postoji KHL momčad (Medveščak), ali u novčanim je problemima, i nisam siguran hoće li nastaviti igrati KHL. I u momčadi ne igraju domaći dečki, nego stranci (Kanađani) koji su dovedeni, i koji ako dobiju Hrvatske putovnice mogu nastupati za reprezentaciju.

Zatim je progovorio i NHL-u i ostvarenju sna.

Želio sam doći ovdje, nije bila stvar u novcima, ali ipak bila je to velika kocka. Morao sam odlučiti i izabrao sam Colorado zbog Davida Olivera. Razgovaraš s ljudima i nekada ti se jednostavno ne svide, ne svidi ti se kako pričaju, ali Oli je bio korektan i svidio mi pa sam se odlučio za Colorado.

Rendulić se nada da će njegov uspjeh i odlazak u NHL potaknuti i druge da se bave hokejom.

Imamo jako dobre mladiće u Hrvatskoj, a neki jednostavno nemaju financijsku moć da odu sa 13 ili 14 godinu u neku drugu, jaču hokejašku zemlju. Drugi jednostavno počnu pušiti cigarete i piti pivo i jednostavno ih više nije briga za sport. Moji su roditelji morali prodati nekoliko automobila da bi mi omogućili da odem u Finsku i postanem hokejaš.

Susret je na rasporedu noćas u 02:00h po našem vremenu i vjerujemo da svi koji se odluče gledati neće biti razočarani, a nadamo se i pokojem Borninom bodu za dodatno veselje.

Photo Screenshoot/youtube.com