Photo by: Max and Dee Bernt / Flickr.com

Coloradu utakmica na otvorenom, vraća se World Cup of Hockey

Momčad Borne Rendulića, Colorado Avalanche, biti će domaćin NHL utakmice na otvorenom u sezoni 2015. – 2016. pod nazivom “Coors Light NHL Stadium Series”. Colorado Avalanche ukrstiti će palice sa Detroit Red Wingsima u subotu 27. veljače 2016. na travnjaku stadiona Coors Field. Ta utakmica ući će u povijest kao prva NHL utakmica na otvorenom u Coloradu.

“Neizmjerna nam je čast biti domaćin ovog odličnog događaja” rekao je predsjednik Colorada Josh Kroenke. “Coors Light NHL Stadium Series je do sada bio iznimno uspješan događaj i čast nam je postati dio ove tradicije. Željeli bi smo se zahvaliti NHL-u za odabir Colorada kao domaćina. Posebno sam sretan zbog navijača Avalanchea koji su temelj našeg uspjeha od dolaska ove momčadi u Denver.”

“Utakmica na otvorenom biti će vrhunac proslave 20. godišnjice franšize NHL momčadi u Denveru, a to će biti samo dio velike proslave koja će trajati cijelu sezonu” dodao je Kroenke.

“Ovo je velik dan za našu organizaciju i naše navijače” rekao je izvršni dopredsjednik i generalni menadžer momčadi Colorado Avalanche Joe Sakic. “Igranje na otvorenom i utakmica tog kalibra je odlično iskustvo za sve. Održati i sudjelovati u takvoj utakmici, na stadionu poput Coors Field, to je sve što bi smo mogli poželjeti.”

Povratak natjecanja World Cup of Hockey

Uz najavu novih utakmica na otvorenom, najavu proširenja NHL lige na još nekoliko momčadi od čega najviše kotiraju Seattle, Las Vegas ali i Quebec City, NHL je najavio povratak natjecanja World Cup of Hockey. Prema izjavi iz vrha NHL lige sljedeća instanca ovog natjecanja održati će se u rujnu 2016. u Torontu, a očekuje se da će preko 150 NHL igrača prisustvovati na ovom natjecanju.

Turnir će se održati kroz dva tjedna, a u njemu će sudjelovati osam momčadi sa ponajboljim igračima na svijetu. Suorganizatori ovog natjecanja su NHLPA (Sindikat igrača NHL-a), NHL i IIHF. Na turniru se očekuje da će sudjelovati momčadi: Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Rusije, Švedske i Finske. Posljednje dvije momčadi trebale bi biti “Team Europe” i Sjevernoameričke mlade zvijezde.

Za Sjevernoameričke mlade zvijezde trebali bi nastupiti igrači mlađi od 23 godine iz Kanade i SAD-a, dok bi za Team Europa trebali igrati igrači van bazena igrača zemalja koji nastupaju, a koji uključuju i megazvijezde poput Anže Kopitara i Matsa Zuccarella (Slovenija i Norveška).

Momčadi će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, gdje će svaka igrati sa svakim, dvije najbolje iz svake grupe idu u polufinale od jedne utakmice, dok će se finale igrati na dvije pobjede.


Photo by: Max and Dee Bernt / Flickr.com