Photo by Greg Matthews
https://www.flickr.com/photos/gregpm/

Carlyle više nije trener Maple Leafsa

Velika vijest dolazi nam iz Toronta. Danas je objavljeno da Randy Carlyle više nije glavni trener Maple Leafsa. Za susret protiv Capitalsa koji je na rasporedu sutra momčad će voditi Peter Horachek i Steve Spott.

Maple Leafsi trenutno drže osmo mjesto sa osvojenih 45 bodova (21-16-3), ali poraženi su u zadnje dvije utakmice, a u omjer u zadnjih deset susreta im je 3-7-0, a dozvoljavaju prosječno 34,4 udarca na gol po susretu, te rukovodstvo momčadi ne može biti zadovoljno s time.

Želio bih se zahvaliti Randyju na njegovom teškom radu i predanosti. Odluku o promjeni vodstva momčadi nikada nije lako donijeti, ali naša momčad nije išla u pravom smjeru i smatrali smo da moramo djelovati odmah i donijeti promjenu. – David Nonis

Carlyle je Leafse vodio od 2. ožujka 2012. godine i ima omjer 91-78-19. Kao glavni trener vodio je još Anaheim Duckse u razdoblju od 2005. do 2011.

Carlyle je četvrti trener u NHL-u ove sezone koji je dobio otkaz. Prije njega otišli su Peter DeBoer (Devils), Dallas Eakins (Oilers) i Paul MacLean (Senators).

Photo by Greg Matthews/Flickr.com