Borba bivših Medveščakovaca za naslov DEL-a

  
Ovogodišnje finale njemačkog DEL-a bila je borba između dva bivša Medveščakovca – Brandona Bucka u Ingolstadtu te Kurtisa Fostera u Mannheimu. Fosterov Mannheim je, pak, nakon šest utakmica prevladao te osvojio osmi naslov prvaka Njemačke.

  
Buck je do Ingolstadta došao kada je njegov klub iz prijašnje sezone, EHC Basel, najavio bankrot, no sezona u Ingolstadtu mu je bila najbolja u karijeri. Vodio je momčad u bodovima, postavio nove rekorde te na kraju došao i do finala, gdje su prvaci iz 2013/14 u šest utakmica izgubili od Fostera i Mannheima. Foster je u Mannheim došao sredinom sezone, nakon što ga je Slovan iz Bratislave otpisao.

I Buck i Foster su u svojim klubovima igrali različite uloge. Buck je bio igrač prve napadačke navale te predvodio napad Ingolstadta, dok je Foster dobivao najviše vremena na powerplayu, što je i najjača karika njegove igre.

Finalnu seriju je Mannheim pobijedio s 4:2 nakon pobjede od 3:1 u šestoj utakmici u Ingolstadtu. Buckova asistencija Gawliku je dovela Ingolstadt do vodstva u drugoj trećini, no izjednačenje Mannheima nije trebalo dugo čekati, a gol je zabio tko drugi neko Kurtis Foster. Mannheim je početkom zadnje trećine poveo s 2:1, a kroz zadnju dionicu su odličnom i nadasve pametnom obrambenom igrom došli do pobjede. Gol za 3:1 bio je u praznu mrežu Ingolstadta pred kraj utakmice