Bomba iz NHL-a: Češka legenda Newark zamijenila Floridom!

Foto: Flickr/ Bridget Samuels

Foto: Flickr/ Bridget Samuels

U posljednje vrijeme NHL-om haraju tradeovi i gotovo da se u najjačoj hokejskoj ligi svijeta priča samo o njima. A kako i ne bi kad je u zadnjih nekoliko dana napravljeno nekoliko vrlo zvučnih “transfera”.

Prije svega, valja istaknuti kako je češka legenda Jaromir Jagr dres New Jersey Devilsa zamijenila onim Florida Panthersa. “Mačke” iz Sunrisea trebaju novu krv, vođu i pojačanje u napadu, kako bi s devetog mjesta Istoka nekako izborili doigravanje u posljednjih 20 i kusur utakmica ove “regularne” sezone. Za Jagra su Panthersi u Newark poslali pickove druge i treće runde drafta ove odnosno sljedeće sezone.

Leafsi se riješili Clarksona, pojačavaju se Pensi, Jetsi i Kingsi

Osim odlaska Jagra iz Prudential Centera, značajan je bio i odlazak Davida Clarksona iz Toronta, koji se napokon riješio njegovog (pre)velikog ugovora sa Salary Capa. Clarkson je otišao u Jacketse, iz kojih je  u Leafse stigao “potrgani”, ali fantastični napadač, Nathan Horton.

Pittsburgh Penguinsi su iz Toronta doveli Daniela Winnika, solidnog napadača za niže linije, dok je u Kanadu otišao Zach Sill zajedno s izborima druge i četvrte runde draftova 2016. odnosno 2015. godine.

Pojačali su se i Winnipeg Jetsi te LA Kingsi. Momčad iz Manitobe dovela je odličnog napadača Jirija Tlustyja iz Caroline u koju su otišli izbori na draftu, dok su LA Kingsi, također iz Canesa, doveli beka Andreja Sekeru, u zamjenu za Rolanda McKeowna i potencijalni izbor prve runde.

Također, treba nadodati da je i bek T.J. Brennan iz Chicaga za napadača Spencera Abbotta došao u Leafse, da je Adam Craknell Columbus zamijenio St. Louisom te da je Florida za bolje izbore na draftu u Minnesotu pustila nekad odličnog, a danas pogubljenog Finca Seana Bergenheima. Isto tako, Montreal je za Jirija Sekača doveo Devantea Smith-Pellyja iz Anaheim Ducksa, što je bio i prvi trade ove groznice koja u NHL-u traje posljednjih dana.