Bomba iz Moskve: Ponajveća ruska zvijezda postaje suigračem Borne Rendulića!?

Photo by Natalia Chereshneva

Photo by Natalia Chereshneva

Prema pisanju nekoliko ruskih medija te prema riječima hokejaškog agenta Jurija Nikolajeva, velika ruska zvijezda, po mnogima i najbolji hokejaš svijeta izvan NHL-a, Aleksandar Radulov, trebao bi od nove sezone postati suigračem Hrvata Borne Rendulića u momčadi Colorado Avalanchea.

Zasad se radi samo o “šuškanju” kuloara, no vijest se velikom brzinom počela širiti hokejaškim krugovima tako da ne bi bilo čudo da se prelazak Radulova u redove velikana iz Denvera zaista i obistini, tim više što je Nikolajev i njegov menadžer te menadžer primjerice Ilje Kovaljčuka.

Radulova se već godinama smatra ponajboljim ruskim hokejašem, a trenutno je već nekoliko sezone član CSKA-a iz Moskve. Prije angažmana u ruskom velikanu Radulov se već preko nekoliko puta okušao u NHL-u, u dresu Nashville Predatorsa. No, iako su to sve bile epizodne uloge koje su redom završavale loše i po igrača i po klub zbog igračeva lošeg ponašanja, Radulov je u NHL-u definitivno ostavio zapažen trag.

U tri je sezone s Predatorsima upisao 154 utakmice u osnovnom dijelu sezone te 102 boda, od čega 47 pogodaka. U sve tri sezone (a bilo je to 2006./2007., 2007./2008. te 2011./2012.) ušao je u doigravanje u kojem ima 18 odigranih utakmica i 14 bodova, od čega šest golova.

Ukoliko bi se ovaj “transfer” doista i ostvario ne bi to bila baš najbolja vijest za jedinog Hrvata u NHL-u, Bornu Rendulića. Naime, Radulovu je prirodna pozicija desno krilo, koje igra i Rendulić, a budući da bi Rus definitivno figurirao za top six napadača, Borna bi dobio novu veliku konkurenciju na svojoj poziciji i bilo bi mu znatno teže izboriti se za NHL status i minutažu.