Photo: Davor Sajko/khl.hr

Bobrova divizija na mukama

Medveščakovi divizijski protivnici nisu se pretjerano dobro proveli u subotu. Sva tri divizijska protivnika zagrebačkog kluba koji su bili u akciji izgubili su, ali su dvoje uzeli bod.

Traktor – Slovan 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Traktor trenutno drži petu poziciju Zapada, iako im ne cvatu ruže. Ne mogu se pohvaliti nekom pretjerano dobrom formom ove sezone. U subotu su ponovili najduži niz pobjeda ove sezone (2), vidjet ćemo koliko će izdržati.

Po gol u svakoj trećini bio im je dostatan za minimalnu pobjedu nad slovačkim prestavnikom. Iako je Slovan dvaput vodio (0:1 i 1:2) na kraju su bodove ostavili u Čeljabinsku.

U vodstvo je Slovan došao preko Tomáša Netíka u prvoj minuti trećine, što je u posljednjoj izbrisao Jan Bulis, pa se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom.

Nakon drugih dvadeset minuta bilo je opet neriješeno, ali 2:2. Prvo je Žiga Jeglič u 36. minuti doveo Slovan do nove prednosti, prije nego je Anton Glinkin pred kraj trećine uspio svladati Jaroslava Janusa drugi put.

Janus je pločicu iz mreže vadio i u posljednjoj trećini – točku na i postavio je Semjon Kokujov.

Lada – Atlant 2:1 (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0) SO

U Toljatiju je Lada došla do minimalne pobjede nad Atlantom, ali za samo dva boda. Oba vratara bila s sjajna, ali na kraju je slavio Ladin Ilja Ježov, koji je skupio čak 35 obrana i imao nevjerojatnih 97.2%. Na drugoj strani Atte Engren ostao je na “samo” 96.% odnosno 30 obrana.

U vodstvo su sredinom druge trećine došli gosti iz Mitiščija nakon pogotka Artjoma Černova. U 56. minuti izjednačio je Andrej Nikitenko na dodavanje Semjona Valuiskog.

U produžetku nije bilo pogotka, pa se pobjednik odlučio raspucavanjem. U njemu su briljirali izvođači pogodivši zajedno 5 udaraca u šest pokušaja. Za Ladu su pogodili Georgij Bjelousov, Semjon Valuiskij i Andrej Nikitenko, a Ježov je posljednju seriju upisao obranu za pobjedu. Za Atlant su precizni bili Igor Radulov i Maksim Majorov.

Neftehimik – Dinamo Minsk 5:4 (1:0, 2:2, 1:2 – 1:0) OT

Neftehimik je u produžetku ipak nadigrao Dinamo Minsk 5:4, a pobjednički pogodak u 63. minuti upisao je Tim Stapleton, koji je ovo ljeto došao iz Ak Barsa.

Ponovno su glavnu riječ vodili bivši igrači Medveščaka, točnije Charles Linglet s 3 boda (2G-1A) i Matt Ellison s 2 boda (1G-1A).

Neftehimik se nikako nije uspijevao odvojiti. Nakon početnog vodstva od 2:0 (Koroljuk i Hohrjakov), pogocima Paula Szczechure i Charlesa Lingleta Dinamo se vraća, ali do kraja druge trećine ne zadržava vodstvo koje je drugim pogotkom obnovio Pjotr Hohrjakov.

Linglet je u 48. izjednačio na 3:3, prije nego je Maksim Ribin donio novo vodstvo Petrokemičarima.

U produžetak je utakmicu odvela veza Cheechoo-Linglet-Ellison, potonji je zabio.

Photo: Davor Sajko/khl.hr