Ćurković

[BLOG] Moja američka priča: Prvaci Kalifornije!

SAN DIEGO — Ušli smo u zadnja dva tjedna regularnog dijela sezone. Došao nam je u goste University of Nevada Las Vegas, što su ujedno bile i zadnje domaće utakmice, tako da smo priredili oproštajku dečkima koji će diplomirati na kraju semestra. Dvije lagane pobjede protiv momčadi koja nam je nekoć bila veliki rival, pa onda još jedna pobjeda protiv CSU Northridge sljedećeg vikenda. Tri uvjerljive pobjede koje su nas napunile samopouzdanjem pred doigravanje.

 

 Filip Curkovic (San Diego State University)

Prvaci Kalifornije

Saznali smo da smo završili regularni dio sezone kao 8. momčad Zapada. Prve dvije momčadi, Colorado State i Utah State, izborile su direktno mjesto na TOP 16, a momčadi od 3. do 10. mjesta su se trebale naći u Salt Lake Cityju na doigravanju Zapada. Finalisti doigravanja Zapada će se pridružiti Coloradu i Utah na TOP 16 kao četiri momčadi koje će predstavljati Zapad.
Došli smo u Salt Lake City, smjestili su nas u dobar hotel, mediji su bili svugdje po dvorani i sve je bilo spremno za događaj sezone, u kojem smo se nadali da bismo s dvije pobjede mogli izboriti TOP 16m prvo u  povijesti za San Diego State University! U četvrtfinalu smo igrali protiv San Jose State University, koji je, uz nas, bilo jedini predstavnik Kalifornije, tako da je ta utakmica ujedno odlučivala i o prvaku Kalifornije. U regularnom dijelu smo igrali 2 puta te su obje utakmice bile odlučene u produžetku, stoga smo znali da će biti napeto.
Uspjeli smo zaustaviti njihovu prvu navalu i postigli smo rani pogodak, što nam je omogućilo da kontroliramo utakmicu i nametnemo našu igru. Ušli smo u treću trećinu, a SJSU je počeo forsirati, što nam je omogućilo kontre, od kojih smo jednu i iskoristili. Na kraju su oni zabili gol nekoliko minuta prije kraja, no uspjeli smo pobijediti 2:1 te smo tako postali prvaci Kalifornije!Filip Curkovic (San Diego State University
 
Nismo imali puno vremena za slavlje jer smo sljedeće popodne već imali odlučujuću utakmicu protiv Colorado Statea. Dogovor je bio da ćemo pucati iz bilo koje moguce pozicije jer smo znali da njihov golman dopusta puno odbijanaca te da necemo raditi prekršaje i održati prvu trećinu bez primljenog gola. Sažetak prve trećine: 6 udaraca na gol, 3 prekršaja i 2 primljena gola s igračem manje. Doslovno ništa od dogovorenog nismo postigli te smo na kraju izgubili 6:2 i oprostili se od sezone. Najgore od svega je bilo sjesti nazad u bus i voziti se 10 sati nazad u San Diego te razmišljati o tome kako si bio jako blizu TOP16, a sad nemaš doslovno ništa. Zanimljivo je da je CSU otišao na TOP16 i glatko izgubio sve tri utakmice u skupini.

 

Nova sezona, novi trener

Sezona je završila, faks je lagano završavao i moglo se početi uživati u ljetnim avanturama. Oslobodili su nam se vikendi tako da smo imali vise vremena za zabavu te smo uveliko koristili činjenicu da živimo u gradu kao što je San Diego. Poslije predavanja bismo otišli na plažu, a vikendom bi se našao neki tulum kod nekoga! Tih par mjeseci je prošlo jako brzo i došlo je vrijeme za ljeto u Hrvatskoj. Nakon kojih mjesec dana odmora doma, došao mi je mail od trenera Dennisa koji me doveo na SDSU. Mail koji me ostavio u potpunom šoku. Naime, Dennis je podnio ostavku iz privatnih razloga te je momčad bila u potrazi za novim trenerom. Mene je to jako pogodilo jer je Dennis bio trener koji me preporodio, za kojeg sam uživao igrati i od koga sam učio na svakom treningu. Štoviše, on me na neki način prihvatio kao svog sina i stvarno se brinuo o tome da budem dobro prihvaćen u San Diegu te da prilagodba bude što lakša, na čemu sam mu neizmjerno zahvalan.
 
Odlučeno je da će novi trener postati nas pomoćni trener od prošle sezone, Miggs. Miggs je bio odličan igrač, najbolji prijatelj s Mattom Murleyjem, s kojim je išao na fakultet. Čak je bio i dobar trener, ali više u poziciji asistenta nego glavnog trenera. Sve u svemu, druga godina u San Diegu, treća u Americi, bila je za zaborav tako da se neću previše osvrtati na nju. U nekoliko trenutaka je došlo do te mjere da sam htio prekinuti s hokejem jer više nisam htio igrati za Miggsa. U momčadi je bila jako loša atmosfera, na treninzima se nije radilo kako jr trebalo, gubili smo utakmice koje nismo trebali gubiti, a nikakve promjene se nisu podnosile. Ja sam osobno bio zadovoljan svojim igrama, ali kako smo rano u sezoni znali da nećemo izboriti doigravanje, nekolicina dečkiju je prestala mariti, što je dodatno utjecalo na igru momčadi. Na kraju sezone Miggs je objavio da se neće vraćati iduće sezone tako da sam se nadao da će moja zadnja godina na San Diego Stateu biti uspješna!Filip Curkovic (San Diego State University)
 
Treću godinu fakulteta sam odradio s odlicnim ocjenama, našao dva posla, aktivirao se u studentskim organizacijama na kampusu te osigurao praksu u struci koju ću odradivati za američku vladu nakon što se ujesen vratim iz Hrvatske.
Zadnja sezona je pred vratima, a dočekujem je s nadom u bolje dane na ledu te uzbuđen što će se dogoditi s mojom biznis karijerom.

 

Piše: Filip Ćurković