Bijeli dim iznad Ledene: Medveščak ima novog trenera!

Medveščak ima novog trenera! Bivši glavni trener Zuga, višegodišnji NHL igrač, cijenjeni trener u Sjevernoj Americi, ali i Europi, Doug Shedden, preuzeti će momčad Medveščaka. Shedden je momčad upoznao već u sezoni 2011./2012. kada je protiv Medveščaka odigrao i dvije utakmice. Jednu u Zagrebu u sklopu Memorijalnog turnira Ferdo Spajić, a drugu u Zugu.

 

Vjerujem da je on (Doug Shedden, op.a.) pravi izbor za našu momčad i nadam se kako će donijeti potrebnu energiju i snagu koja nam je potrebna za uspješan plasman ove sezone, kratko je, ali jasno predstavio novog Medveščakovog trenera Damir Gojanović.

 

Drago mi je što je Medveščak bio zainteresiran da dođem ovdje. Ovo je prilika koja se ne propušta i radujem se ovom izazovu. Ne samo zbog toga što je KHL izvrsna, moćna i profesionalna liga, već i zbog toga što je Zagreb odlično mjesto za život. Prije nekoliko godina, kada sam bio trener Zuga, u Zagrebu smo odigrali neke pripremne utakmice. Tako da sam već tada upoznao ovaj grad i klub, a i moj najbolji prijatelj Steve Gatzos igrao je u Medveščaku krajem 80-ih. Uvijek mi je pričao samo dobre stvari o Medveščaku i o tome koliko je uživao igrati u njemu i u Zagrebu. Znam da je ovo moja prva sezona u KHL-u i znam da neće biti lako, bit će tu mnogo novih gradova i klubova koje ću morati upoznati, mnogo novih igrača koje možda dosad nisam vidio, ali opet, bit će to sigurno predivno iskustvo uz puno odličnih utakmica”, oduševljeno je najavio svoj dolazak u zagrebački Medveščak trener Doug Shedden.

Vjerujemo da je Sheddenu najviše ostao u sjećanju meč Zuga i Medveščaka u Zagrebu u kojem su snage odmjerili brojni igrači jedne i druge momčadi, između kojih i Zanoški, Morency, ali i Glen Metropolit i mnogi drugi. Slučajno ili ne upravo je Zanoški ovih dana postao slobodan igrač. Nemojmo zaboraviti niti financijsku donaciju koju su navijači Zuga skupili za školu hokeja Medveščaka na tom turniru. Kako je to izgledalo podsjetite se u niže:

 

 

Znam dosta Medveščakovih igrača, nekolicinu njih sam prije trenirao, i nadam se da ću uz svoje znanje i iskustvo te uz dobar sustav i strukturu rada, momčadi osigurati još bolji rezultat. Gledao sam ih u Helsinkiju protiv Jokerita. Momčad izgleda jako dobro. Imamo dobre linije, a i prema onome što sam o igračima vidio na papiru, znam da mogu u svakoj utakmici dati najbolje od sebe“, ukratko je Shedden prokomentirao momčad kojom će kormilariti ove sezone, dodavši:”Idemo učiniti sve da ovu momčad odvedemo u doigravanje!

 

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr