159f7f3b6a3b2311ab075fe0b7d976ad_L

Baš kao Ovečkin: Reakcije na Rendulićev odlazak u Avalanche

Borna Rendulić jučer je ‘indeksiran’ u najjaču hokejsku ligu, NHL. Potpisavši ugovor za Colorado Avalanche postao je prvim rođenim Hrvatom kojem je uspjelo dospijeti tako daleko, a iako mu tek predstoji borba za sam ulazak u najjaču ligu svijeta – reakcije na ovaj događaj diljem svijeta bile su impresivne.

Na mnogim hokejaškim forumima Rendulića su prvo usporedili s velikom ruskom zvijezdom, Aleksandrom Ovečkinom, no samo po stilu igre naravno, odnosno po ‘plusevima’ i ‘minusima’ koje obojica imaju u igri. Tako se kao Bornine dobre strane najviše ističu njegova veličina, udarac (one-timer i iz zgloba), atraktivnost, hokejaški IQ, dobro baratanje pakom i okomitost na gol. Kao mane mu se najčešće zamjeraju igra u defenzivi, klizanje, ‘glupe’ kazne te dodavanja.

Borna Rendulic NHL page

Osim s Ovečkinom, uspoređuje ga se i s napadačem Montreala Reneom Bourqueom, njegovim bivšim suigračem iz Assata, Joelom Armiom, ali i s legendama Avsa, Milanom Hejdukom te Valerijem Kamenskim. Zanimljivo, to što je Hrvat fanovi Avsa smatraju – prednošću.

Reakcije su uglavnom bile pozitivne, a kao i obično najzanimljivije su se odvijale na Twitteru.