Austrija krišom pala, EBEL postao DEBEL!

DEBEL

Iz Bonna Klaus Traumskof – Trend spajanja raznih sustava na red je došao i kod Nijemaca. Nakon ruskog pripajanja ukrajinskog Krima, u svijetu hokeja ništa više nije ostalo isto. Donbass je odlučio pauzirati sezonu u nastojanju da privuče što više vatrenih sponzora, što im se u konačnici obilo o glavu.

No, da ne duljimo, šokantna vijest dolazi iz Bonna, glavnog grada njemačkog hokeja. Munjevitom aneksijom, EBEL liga šaptom je pala, uklopljena je u veliko carstvo njemačkog hokeja. Nakon javnosti ponešto nepoznate asimilacije poljskog hokeja pod njemačko ruho, na red je došlo pripajanje austrijskih snaga.

U sjedištu EBEL lige u Beču na telefone se nitko nije javljao, dok je jedini komentar došao iz prijestolnice Korintije, Celovca.

„Ovo nisam očekivala, kako ćemo sada platiti suce, jedva smo skupili novaca za podmićivanje austrougarskih pobočnika, a sada odjednom dolaze novi, iz samog srca Reicha“ u šoku je bila frau Heidi iz KAC-a, a čije je ime poznato redakciji.

Iz Njemačke jedina informacija koja je puštena u javnost bila je da je: „Austrijski hokej u suštini i njemački, te da su ponajbolji njemački igrači ionako rođeni u Austriji, pradomovini svih Švaba.“