Photo: Dea & Davor Sajko

[Anketa] Krošelj dobio otkaz!

Po treći puta u samo nekoliko godina Gašper Krošelj je bivši. Slovensko-hrvatski hokejaš, sad već bivši Medvjed, nosio je dva boda, no ni to nije bilo dovoljno da zadrži posao. Loše igre, slaba forma presudila je Krošelju te je on postao bivši nakon samo šest utakmica u EBEL ligi.

Iako je Krošelj najavljivan kao prvi vratar, on to nije opravdao. Kako kaže Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka:

“Odlučili smo ranije završiti ugovor s Krošeljom. Plan je bio uključiti ga u momčad kao najboljeg vratara za nas koji nosi svega 2 boda na rosteru momčadi. Međutim, plan se nije ostvario na taj način. Krošelj je imao brojne prilike pokazati i dokazati svoje kvalitete i spremnost no nije uspio u tome. Odlučili smo da je vrijeme za promjene jer vidimo predanost i jačinu momčadi i potreban nam je dosljednost i sigurnost kod našeg prvog vratara. Krošelju želimo sve najbolje u nastavku karijere”

Iako su se mnogi nadali da će tako prvo mjesto među vratnicama preuzeti Rosandić, Medveščak je iz kanade doveo novog vratara. Kevin Poulin rođen je 1990. godine u Montrealu u Kanadi. Juniorski staž započeo je u Victoriaville Tigersima, klubu iz jedne od jačih kanadskih razvojnih liga u Quebecu. 2008. godine draftirali su ga New York Islandersi u 5. rundi drafta, kao ukupno 126. izbor.

Poulin je svoju profesionalnu karijeru započeo 2010. godine u podružnici Islandersa, klubu iz AHL-a, Bridgeport Sound Tigersima. Sve do 2016. branio je u AHL-u s povremenim nastupima i u najjačoj ligi svijeta, na golu Islandersa, za koje je upisao 50 nastupa uz 90 % obrana. U AHL-u je odigrao 185 utakmica za Bridgeport, Syracuse i Stockton sa 91.2 % uspješnosti.

Prošle sezone odlučio je okušati sreću izvan Sjeverne Amerike te je potpisao ugovor sa jedinim kazahstanskim klubom u KHL-u, Barysom iz Astane.U dresu „Snježnih leoparda” branio je na 14 utakmica sa 91 % obrana.

Riječ je o vrataru sa iskustvom igranja u najjačim ligama svijeta koji će biti veliko pojačanje za Medveščak u nastavku sezone.

Statistika Krošelj

Statistika Poulin

Photo: Dea & Davor Sajko

[Anketa] Krošelj dobio otkaz!

Dobar potez ili ne?

Thank you for the vote!