Bez naslova

All-Stars & John Scott

Nashville, Tn – Sinoć je u Nashvilleu, u gradu koji živi glazbu na rasporedu bila malo drugačija zabava. Bridgestone Arenu su do posljednjeg mjesta ispunili obožavatelji hokeja koji su pohrlili vidjeti sve zvijezde ovoga sporta na jednom mjestu.

NHL All-Stars Skill Competition ili natjecanje u hokejaškim vještinama započelo je natjecanjem za najbržeg hokejaša.  Istočna je konferencija ponudila Larkina, Saada, Karlssona i Letanga kao svoja četiri kandidata, dok su im kolege sa zapada Lige suprotstavili Josia, Duchenena, Halla i Byfugliena. Najbrži hokejaš bio je Larkin koji je krug napravio za 12,894 sec i kao pobjednik dobio je priliku skinuti rekord star dvadeset godina za najbrži veliki krug. Rekord drži, odnosno držao je sve do sinoć Mike Gartner dok ga nije Larkin “skinuo” i postavio novi rekord od 13,172 sec.

Slijedeće na redu bilo je Breakaway Challenge, odnosno raspucavanje ali na jedan kreativan način. Saad, Kuznjecov i Subban su pucali Rinneu na gol dok su Neal, Duchene i Burns pucali na gol Schneidera.
Bilo je zaista kreativnih pokušaja tehniciranja paka, klinci su zabijali NHL golmanima, pa čak i Chewbacca iz Star Warsa se došao okušati na ledu. Međutim na Twitteru su navijači glasali za najbolji pokušaj i sa 31% glasova pobjedio je Jagr, ili Subban, ili Jagr, ne znam, najbolje da pogledate sami.

U gađanju meta, odnosno preciznom pucanju u kutove gola najprecizniji “snajperi” Lige su odmjerili snage.
Iako je kao glavni kandidat za pobjedu bio prošlogodišnji pobjednik Kane sinoć nije mogao namjestiti svoje nišanske sprave tako da je pobjedu za Istok odnio Tavares koji je imao učinak 4 od 4 i skinuo je sve mete za 12.294. Najbrži na zapadu bio je Perry kojemu je trebala puna sekunda više od pobjednika Tavaresa, dok je Patrice Bergeron bio najsporiji.

Četvrta disciplina bilo je timsko natjecanje podijeljeno u dva dijela. U prvom su dijelu snage odmjerili igrači koji koriste desnu palicu, dok je drugi dio bio rezerviran za ljevake.
Dešnjaci istoka bili su brži od dešnjaka sa zapada za gotovo četrdeset sekundi, dok su igrači sa lijevom palicom sa zapada pomeli konkurenciju i svoje natjecanje završili za 1:27,687 min i time priskrbili dva boda svojoj momčadi koja je bodovno zaostajala, ako je netko uopće pratio semafor.

Predposljednja disciplina bio je najjači udarac. Zdeno Chara iz Bostona drži rekord koji je postavljen prije nekoliko godina na All-Staru, ali kako ove godine nije bio izabran u roster nije imao prilike braniti svoj rekord. Nije ni morao jer najbliži njegovom rekordu (175,10 km/h) bio Shea Weber koji je bio označen kao glavni favorit u natjecanju. Weber je pak udario brzinom od 173,81 km/h. U ovom natjecanju bio je i John Scott o kojemu se toliko pričalo proteklih dana, Scott je udario pak 152,89 km/h i bio bolji od dvojice natjecatelja (Ekblada i Seguina).

Posljednja disciplina bila je raspucavanje u kojemu su igrači iz jedne i druge konferencije naizmjence napadali protivnički gol a za to su imali ukupno dvije minute i tako tri runde. Na kraju natjecanja igrači iz Istočne konferencije postigli su 17 pogodaka dok su kolege iz Zapadne konferencije upisali samo 4 pogotka i na kraju možemo zasluženo reći Istočna konferencija odnijela je pobjedu u prvom danu All – Stars vikenda.

Večeras se natjecanje nastavlja All – Stars susretom koji je ove godine u nešto drugačijem formatu pa ga nikako ne propustite.

Photo: Screenshot/youtube

All-Stars & John Scott

Imaju li ovakvi događaji smisla?

Thank you for the vote!