Photo by: clydeorama.com

25-godišnjak postao pomoćni GM u NHL-u!

Phoenix / Antonio Ljubić – Bivšem juniorskom hokejašu ostvario se san. Sa samo 25 godina John Chayka postao je pomoćni generalni menadžer jedne NHL momčadi.

Naime, Chayka je igrao hokej u juniorima, a danas je suvlasnik tvrtke Stathletes koja se bavi pomnim video analizama pomoću kojih se mogu bolje ocjenjivati igrači. Tvrtka analizira sve sjeverno-američke hokejaške lige i filijale. Ovim se bavi već 6 godina i očito su u Arizoni prepoznali dobar rad. Ovim potezom sigurno su kupili i uvid u sve dosadašnje prikupljene analize. S obzirom da Arizona nije momčad koja može trošiti maksimalno do salary capa ovo će sigurno poboljšati rad skauta u potrazi za novim talentima i djeluje kao niski rizik uz mogućnost velike nagrade.

S ovim zapošljavanjem Chayke, trend apsorbiranja bloggera, analitičara i amaterskih i samoukih stručnjaka se nastavlja u NHL-u. Detaljne analize, statističke kalkulacije vrijednosti igre i ostale kompleksne formule najveća su vrijednost današnjeg hokeja. Naime, na takve analize još uvijek ne postoji monopol, a momčad koja ih prva iskoristi u potpunosti može doći do ogromne sportske prednosti.

Photo by: clydeorama.com